Menús I Receptes Sans

Menu sa

 

dies

esmorza

migdia

espertinar

sopar

total de calories

Dilluns

-1 mandarina

-200g de formatge blanc (0%)

-100g fruits secs

579 kcal

-200g peix blanc

-300g carbassó

-200g pasta integral

683 kcal

-200g amanida de fruites

100g

-gratinat de coliflor

270 kcal




1632 kcal

Dimarts

-200g formatge blanc (0%)

– 1 poma

– 100g de muesli

593 kcal

-200g porros gratinat amb pernil

200 kcal

-1 fruit (clementina, pinya…)

-1 o 2 trossos de xocolata negre

122 kcal

-200g truita

-300g enciam

347 kcal




1262 kcal

Dimecres

-100g pa integral

-200g tomàquet

-1 formatge tendre

413 kcal

-1 bistec de carn picada

-150g puré 

-200g pastanagues ratllades

484 kcal

-1 smoothie kiwi-banana

180 kcal

-1 bol de sopa

-enciam

89 kcal




1166 kcal

Dijous

-½ alvocat

-100g fruites dessecades

-1 got de llet

604 kcal

-300g samfaina

-100g ous remenats

-200g quinoa

442 kcal

-compota de poma sense sucre sumat

80 kcal

-200g enciam de crudités

-100g sardines

406 kcal



1532 kcal

Divendre

-1 banana

-1 galeta d’arròs

-1 iogur

544 kcal

-amanida de llenties i cigrons estil grec

401 kcal

-1 tassa de te verd

-1 speculoos

43 kcal

-pastís de verdures

281 kcal



1269 kcal

Dissabte

-1 ou remenat

-100g de bacon

631 kcal

-100g gall dindi 

-200g mongetes

251 kcal

-1 fruita

80 kcal

-creps de fajol amb 1 llesca i 80g de formatge 

528 kcal



1490 kcal

Diumenge

-1 cruixent

-1 got de suc de taronja

506 kcal

-1 pebrot/tomàquet farcit

-200g remolatge

344 kcal 

-1 smoothie fruites vermelles

80kcal

-200g enciam

-100g quix

318 kcal



1248 kcal



Pastis de pastanaga

Ingredients:

-90g de farina

-50g de sucre “panela”

-180g de pastanagues

-2 ous

-1 cullera a sopa d’oli (oliva)

-½ paquet de llevat

-6 nous

-1 iogurt blanc

Recepte:

1-Preescalfeu el forn a 180 ° C (termòstat 6).

2-Ratllar les pastanagues en trossos prims.

3-Triturar les nous (o reduir-les a pols, segons el gust)

4-Barrejar els 2 ous sencers amb el sucre panela.

5-Afegir la resta d’ingredients: farina, nous triturades, pastanagues ratllades, oli i llevat

6-Posar mantega en una paella per a pastissos i abocar-hi la barreja.

7-Introduir-ho al forn de 30 a 35 min a 180 ° C (termòstat 6).

Quix

  • Fer la seva pasta lleugera:
  • Canviar la crema de llet per crema de llet menys greixosa o llet semidesnatada. 
  • Quix a les verdures són menys calòriques.
  • Treure ell formatge.

Pasta lleugera:

  • 150 g de farina
  • 40 g d’oli
  • 40 g d’aigua tèbia

Posar amb la farina l’oli i l’aigua, barrejar i deixar a la nevera 30 minuts.

Quix al porro:

  • 600 g porro 
  • 2 ous
  • 30 g mantega
  • 20 cl crema de llet menys greixosa

Treure la part verda fosca dels porros i tallar-lo molt petit, i rentar-los amb aigua freda, colar,

els fer suar dins la mantega. A la fi de la cuisso  treure la tapa per deixar l’aigua de vegetació s’evaporar.

Quan són tendres  parar la cuisso i els deixar refreda. Posar el forn a 210 graus. Barrejar els ous amb la crema o la llet. Afegir  els porros i barrejar. Posar la pasta be i picar amb una forquilla. Posar la barreja dins la pasta. Posar al forn 35 minuts.