Aigua

Sempre ho diem però cal beure! I l’única beguda que tenim necessitat és l’aigua.

L’aigua nos permet sobreviure; si l’aigua representa una gran part del nostre cos (aproximadament 65% per un adult) és perquè fa funcionar els nostres òrgans.

Quants litres beure per dia?

Cada dia, perdem molta aigua i per això és important tornar a beure’n. Els esportistes i les dones embarassades tenen necessitat de beure més aigua perquè en perden més. De fet, cadascú té una necessitat d’aigua diferent i llavors varia segons les persones però aquí teniu una taula de la mitjana d’aigua que heu de consumir segons la vostra edat i el vostre gènere:

Edat/gènere

Litres d’aigua (o d’aliments i begudes que contenen aigua) a beure mínim per dia

2-4

0,9L

4-12

1L

12-14

1,4L

Homes

1,6L

Dones

1,6L

Dones embarassades

2LQuan beure aigua?

No cal esperar de tenir set per beure aigua! El més recomanable és de beure petites quantitats d’aigua al llarg del dia. De fet, és més confortable pel nostre estómac beure petites quantitats sovint que grosses a baixa freqüència

També, és recomanable, sobretot a les dones embarassades que tenen nàusees, de beure entre les hores de sopar i menys al moment de menjar. Pels esportistes, beure al llarg d’una sessió d’esport és molt important per no ser en deshidratació.

Les conseqüències de la deshidratació:

Si no bevem prou aigua podem ser en deshidratació. Des del moment on el nostre organisme perd 1% a 2% d’aigua està en deshidratació. Quan el nostre organisme perd 15% a 20% o més la deshidratació és jutjada preocupant i presenta perills per a la nostra salut.